El Casal

Microsoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula LleureQUIRZE l’EXPLORADOR! és el nom de la proposta educativa de l’Aula per al seu Casal d’Estiu 2013 que es farà a l’Escola El Turonet. A través d’aquest centre d’interès, amb diversos entorns per explorar que aniran apareixent al llarg de les setmanes, els infants aniran descobrint i experimentant amb activitats de descoberta del medi, esports, jocs, tallers i propostes molt imaginatives.

A continuació us oferim un primer tastet d’aquesta proposta!

Primera setmana
Microsoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula LleureEl Quirze l’explorador descobreix el bosc gràcies al seu amic Cep. El Quirze no és gaire valent i li costa endinsar-se al bosc però gràcies a aquest nou company gaudiran de moltes aventures i li ensenyarà a estimar i respectar aquest medi tan màgic i encisador.

Durant aquesta setmana les activitats aniran relacionades amb la descoberta del bosc!

Microsoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula LleureSegona setmana
El Quirze ha gaudit de valent amb tots els jocs que ha après i les coses que pots arribar a fer en un bosc. Una de les coses que l’ha deixat bocabadat són les pedres en forma d’animals de mar que ha trobat. Per això decideix endinsar-se en el món de l’arqueologia amb la seva gran amiga la Pinta. Però per a poder descobrir troballes interessants necessita orientar-se!

Amb l’ajuda de la Pinta aprendran a ser uns grans experts de l’orientació i les pistes i com aconseguir grans tresors!

Aquesta setmana ens centrarem en l’arqueologia i l’orientació d’una manera moooolt original!

Tercera setmana
Microsoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula LleureQue meravellós seria poder conèixer on vivien aquest animalets marins que hem trobat fossilitzats….i resulta que tenim l’amic perfecte!

En Gambón Popets vol acompanyar-nos a descobrir el mar i viure moltes aventures trepidants, esteu preparats??

Al llarg de la setmana les activitats i jocs estaran relacionades amb el món marí!

Microsoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula LleureQuarta setmana
En Quirze desborda alegria…mentre somia despert tot estirat després de sopar passa un estel fugaç…uauuu quina cosa més al·lucinant! De cop se li acudeix que en Pere Vinocle li pot ensenyar i fer-lo gaudir de l’immens món que té a sobre el cap.
A part, mai ha compartit el somni d’una nit d’estiu amb els seus amics i amigues de l’escola…creus que podríem preparar una acampada al pati?

Durant tota la setmana ens endinsarem en l’univers i gaudirem d’una nit molt especial a l’escola!

Cinquena setmanaMicrosoft Word - PROJECTE CASALS 2013. Aula Lleure
En Quirze està flipat amb quin juliol està passant!! Li agradaria compartir totes les seves aventures amb els seus amics i amigues del seu poble. Òndia pensant en això s’ha adonat que encara que hi viu, li queden moltes coses per aprendre i gaudir-ne…ara mateix li envia un WhatsApp a la seva gran amiga Betzuca i allí se’n van!! Voleu acompanyar-los a descobrir-ho??

Aquesta setmana la dedicarem al nostre poble, a conèixer els petits racons que ens amaga i perquè no… a aprendre a estimar-lo!

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES:

Paral·lelament, proposem també una sèrie d’activitats complementàries a les més directament relacionades amb el centre d’interès, que creiem que acabaran de completar l’oferta lúdica i educativa d’un Casal d’Estiu d’aquestes característiques:

Sortides lúdiques setmanals: Sortides o excursions a llocs de l’entorn (natura, museus, parcs, muntanya, platja …) vinculats al centre d’interès, i que ofereixin o permetin organitzar-hi activitats educatives i, a l’hora, divertides.

Blog o diari digital del Casal d’Estiu: Durant el Casal, els mateixos nens i nenes elaboraran, amb l’ajuda dels monitors i monitores, un blog o diari del Casal on puguin exposar tot allò que van fent, de manera que, per una banda puguin donar a conèixer les seves activitats als seus companys i companyes, famílies, mestres, etc; i, per altra, puguin reflexionar, reestructurar, i donar significat a les activitats que van fent.

Sortida a la piscina un cop per setmana: L’estiu és època de calor i vacances i, per tant, no poden faltar les estones d’oci lliure ni les remullades per refrescar-nos!

Betzuca sobre rodes: Els grups de mitjans i grans, sortida matinal un dia a la setmana a l’skate amb patins o bicicletes que cada nen o nena porta.

NOVETATS 2013!

Somni d’una nit d’estiu: Durant el Casal, una nit d’acampada a l’escola. A partir de les 20 h, sopar, jocs de nit, contes, cançons i una mica de gresca!

Festa i dinar de cloenda del Casal: L’últim dia del casal els nens i les nenes faran de cuiners i cuineres i moltes sorpresetes més!

Sortides de descoberta de l’entorn: El Quirze s’estima el seu poble però encara li queden molts racons per descobrir!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s